zaterdag 1 maart 2014

Lino: online prikbord

Op www.linoit.com kun je een online prikbord maken, waar jij en anderen briefjes kunnen achterlaten.


Je kunt verschillende achtergronden kiezen, de briefjes verschillende kleuren geven, icoontjes aan je berichtje toevoegen en zelfs afbeeldingen posten, dus het ziet er heel gezellig uit.

Ik gebruik het om wensen/vragen van leerlingen te inventariseren: bijvoorbeeld welke onderwerpen ze graag behandeld willen hebben in een inloopuurtje of een herhalingsles of welke vragen ze nog hebben over de stof. Het is ook een leuke manier om leerlingen voorafgaand aan de les alvast voorkennis of meningen te laten delen. Ook op de open dag doet het het goed als gastenboek, waar de leerlingen bijvoorbeeld de pas geleerde Griekse spelling van hun naam kunnen achterlaten.

Handig is dat je kunt instellen dat je een mailtje krijgt bij elk nieuw bericht en dat iedereen met de link kan zien wat anderen al gepost hebben. Nadeel is wel dat leerlingen een briefje over andere briefjes heen kunnen plakken en anderen die dan niet meer kunnen lezen. Ze kunnen verder andermans briefjes niet bewerken en jij kunt als beheerder wel altijd briefjes verwijderen.

Uitproberen? Laat hier een berichtje voor me achter :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten